Χανιά 28210 58290 | News | F.A.Q. | Blog

Responsive Web Design

responsive web design - IMMKO

Προσαρμογή! Η προσαρμοστικότητα δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους δικτυακούς τόπους.

Το Responsive Web Design είναι η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής δικτυακών τόπων, που επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν και να χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες βέλτιστα, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν για την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο. 

Ο όρος Responsive Web Design (συντομογραφία RWD) πρωτοαναφέρθηκε το 2010 από τον web designer Ethan Marcotte, ο οποίος προέβλεψε την ραγδαία διάχυση των κινητών συσκευών (smartpohones, tablets) τα επόμενα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα υπάρχει πληθώρα κινητών συσκευών με μεγάλη ποικιλία διαστάσεων στις οθόνες και με διαφορετικά, συχνά ασύμβατα λειτουργικά που τις υποστηρίζουν.

Το Responsive Web Design με απλά λόγια είναι μια σειρά τεχνικών κατασκευής ιστοσελίδων, που επιτρέπει στους δικτυακούς τόπους να αναπροσαρμόζονται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό μιας οθόνης, καθώς και στον τύπο του λειτουργικού που υποστηρίζει τις σύγχρονες συσκευές. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη που επισκέπτεται ένα δικτυακό τόπο, να έχει την καλύτερη δυνατή ανάλυση και τις καταλληλότερες δυνατότητες πλοήγησης από οποιαδήποτε συσκευή (tablet, desktop, mobile).

Τα οφέλη του RWD είναι πολλά για τις επιχειρήσεις ή τους ιδιώτες που δημιουργούν το δικτυακό τους τόπο. Συνοπτικά:

01Ενιαία Ανάπτυξη
Με το RWD δεν απαιτείται διαφορετικός σχεδιασμός της δομής του δικτυακού τόπου ανά συσκευή και εξασφαλίζεται η βέλτιστη ομοιομορφία.

02Κοινή Χρήση Εργαλείων
Με το RWD υπάρχει κοινή εκμετάλλευση πολλών εργαλείων διαχείρισης και βλετιστοποίησης του δικτυακού τόπου (π.χ. ενιαία στατιστικά ιστοσελίδων για διαφορετικού είδους συσκευές, κοινοί σύνδεσμοι (links), κοινά url, μεγαλύτερη ευκολία στη συντήρηση και μείωση των σφαλμάτων, κ.ά.

Είναι απαραίτητο το Responsive Web Design;

Στις περισσότερες περιπτώσεις Ναι! Εξαιρούνται κάποιοι πολύ ιδιαίτεροι δικτυακοί τόποι, οι οποίοι έχουν πολύπλοκη λειτουργικότητα και αυξημένες απαιτήσεις από τους χρήστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διαφορετική ανάπτυξη του δικτυακού τόπου ανά συσκευή, είναι ίσως ο ασφαλέστερος δρόμος.

Έχω έναν δικτυακό τόπο που δεν είναι responsive. Τι να κάνω;

Οι σύχρονοι δικτυακοί τόποι κατασκευάζονται εξ' αρχής με την φιλοσοφία RWD. Αν διαθέτε έναν δικτυακό τόπο που έχει κατασκευαστεί παλαιότερα και δεν περιλαμβάνει RWD, τότε προτείνεται να σκεφτείτε το ενδεχόμενο ανακατασκευής με responsive χαρακτηριστικά. Βέβαια, η απόφασή σας θα προκύψει μετά από την εξέταση πολλών παραγόντων όπως η επισκεψιμότητα του site σας από κινητές συσκευές, η υφιστάμενη προβολή του σε διάφορους τύπους συσκευών, κ.ά.

Εκπτωτικό Πρόγραμμα

Θέλετε να ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ το δικτυακό σας τόπο;

immko web refresh2 logo smallΗ ΙΜΜΚΟ λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα οικονομική συγκυρία αλλά και την ανάγκη επαγγελματιών και επιχειρήσεων να ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ το δικτυακό τους τόπο, εισάγει στην ελληνική αγορά το πρώτο πρόγραμμα "απόσυρσης" δικτυακών τόπων.

Δείτε, το εκπτωτικό πρόγραμμα εδώ!

Ενδιαφέρεστε για...

 • Κατασκευή Ιστοσελίδας / Eshop?

  • Σύγχρονες, δυναμικές και responsive ιστοσελιδες

  Read More
 • Προώθηση Ιστοσελίδας?

  • SEO, διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης και social media

  Read More
 • Εξειδικευμένο Λογισμικό?

  • Συστήματα διαχείρισης μελών, πελατών, ξενοδοχείων, κ.ά

  Read More
 • Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ?

  • Ίσως να υπάρχει ένα πρόγραμμα για εσάς

  Read More
 • 1

Τι λένε οι πελάτες μας

 • 1
 • 2

Γρήγορη Επικοινωνία

  info (@) immko.gr
Χανιά 2821058290

  Περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας

 

Βρείτε μας στον χάρτη

Για την IMMKO

Ολοκληρωμένες διαδικτυακές υπηρεσίες από το 2007. Ο τεχνολογικός σας συνεργάτης!

Newsletter

Μάθετε ενδιαφέρουσες τεχνολογικές εξελίξεις, επιτυχημένες πρακτικές ηλεκτρονικού επιχειρείν και τα τελευταία νέα της ΙΜΜΚΟ από το μηνιαίο μας newsletter!