Χανιά 28210 58290 | News | F.A.Q. | Blog

To Software as a Service (με ακρωνύμιο SaaS, εναλλακτικά γνωστό και ως "λογισμικό κατ' απαίτηση") είναι ένα νέο μοντέλο διάθεσης λογισμικού, στο οποίο οι άδειες χρήσης εφαρμογών λογισμικού δεν αγοράζονται, αλλά ο χρήστης αποκτά το δικαίωμα χρήσης του λογισμικού στο πλαίσιο "πληρώνεις όσο το χρησιμοποιείς" ή στο πλαίσιο συνδρομής για τη χρονική περίοδο που ο χρήστης το έχει ανάγκη. Η πρόσβαση στο λογισμικό γίνεται μέσω Διαδικτύου και ενός κοινού φυλλομετρητή (web browser).

Στην περίπτωση του Software as a Service, η αδειοδότηση χρήσης περιλαμβάνει τη χρήση του λογισμικού, τη χρήση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του λογισμικού, τις νέες εκδόσεις του λογισμικού καθώς και υπηρεσίες δημιουργίας αντίγραφων ασφαλείας σε τακτικά χρονικά διαστήματα, βελτιστοποίησης βάσης δεδομένων, συντήρησης.

Τα πλεονεκτήματα του SaaS, τα οποία το έχουν ήδη ανάξει σε ένα ευρέως διαδεδόμενο μοντέλο διάθεσης λογισμικού, είναι:

  • Το κόστος για συντήρηση και αναβαθμίσεις λογισμικού μηδενίζεται.
  • Δεν απαιτείται η αγορά, εγκατάσταση και συντήρηση υλικού υπολογιστών ή και λογισμικών συστήματος.
  • Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους πόρους που περιλαμβάνει η αδειοδότηση χρήσης όχι μόνο από ένα μεμονωμένο υπολογιστή αλλά πλέον από πολλούς υπολογιστές ανεξαρτήτως σημείου που αυτοί βρίσκονται.
  • Απαλλαγή από την αγορά αδειών χρήσης λογισμικού, επένδυση η οποία μεσοπρόθεσμα, καθίσταται ξεπερασμένη από τις τεχνολογικές εξελίξεις.
  • Το κόστος που αναλογεί στην επένδυση για αγορά λογισμικού για την εταιρεία ελαττώνεται, δίδοντάς της έτσι τη δυνατότητα να διοχετεύσει πόρους σε έτερους τομείς επένδυσής της.

Γρήγορη Επικοινωνία

  info (@) immko.gr
Χανιά 2821058290

  Περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας

 

Βρείτε μας στον χάρτη

Για την IMMKO

Ολοκληρωμένες διαδικτυακές υπηρεσίες από το 2007. Ο τεχνολογικός σας συνεργάτης!

Newsletter

Μάθετε ενδιαφέρουσες τεχνολογικές εξελίξεις, επιτυχημένες πρακτικές ηλεκτρονικού επιχειρείν και τα τελευταία νέα της ΙΜΜΚΟ από το μηνιαίο μας newsletter!